söndag 9 mars 2008

Träningssensualistens söndagstur

För första gången på ett par veckor kände jag mig riktigt "fit for fight" och peppad för en lite längre cykeltur. Jag hade siktet inställt på Saltsjöbaden, och alldeles särskilt på Observatoriebacken, som jag skrivit om tidigare. Med mig på turen hade jag min kompis Ipod, fylld med ny och nygammal musik.

Trots träningsdvala på nästan två veckor, så gick turen över all förväntan. Jag kände mig stark som en oxe och bara ytterst lite trött i benen när jag väl kom hem. Ändå är det en hyggligt backig tur, och Observatoriebacken, som jag tyckte var hemsk första gången, passade jag på att köra två gånger på raken.


Observatoriebacken - nästan som alperna :-)


Utsikt från Observatoriebacken över Saltsjöbaden

Vad detta beror på kan jag bara spekulera i. Vinterträningen har kanske varit effektivare än jag trodde. Jag har kört ganska mycket kadensträning med motstånd, och det verkar ge effekt. Kanske var det också så att min kropp krävde att få en lite längre vila, och det var därför som jag känt mig risig.

Vädret var i alla fall helt okej. Gråmulet, lite blåsigt, men absolut inte obehagligt, snarare tvärt om. Det kändes som våren låg i luften, lite, men jag hittade bar ett enda vårtecken. En buske med blad som höll på att slå ut.


Vårtecken

Lite om turen, då. Startade vid Hornstull, körde ner till Älgö. Totalt blev det 55 km, med en snitthastighet på 18 km/h. Inte så dåligt, med andra ord!


Karta och data


Inga kommentarer: