måndag 3 mars 2008

Småkrasslig

Jag har haft lite ont i halsen, lite febrig och mig sliten i musklerna snart två veckor nu. Inte tillräckligt för att jag inte ska kunna jobba och köra pass, men tillräckligt för att det ska bära emot att köra långpass och träna styrketräning. Hittills har jag tyckt det känns onödigt att gå till doktorn, men nu börjar det kännas dags att ta en kontakt.

Det känns fånigt, tycker jag. "Jag känner mig lite krasslig - har nog inte mer en en micrograd feber och är lite rosslig i halsen" - det kan man väl inte söka vård för? Det är bara så trist att det inte känns okej att träna, men det kommer säkert inte att ändras av ett läkarbesök. Hur skulle du gjort?

Och när jag inte cyklar så mycket, ja då försvinner motivationen att blogga också. Tyvärr. Nu har jag dock lite skriverier på g, tror jag, så misströsta inte.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dig!! Undrade precis om något hänt, saknat att läsa dina inlägg. /E

Anonym sa...

Väntar och längtar...... det går mycket skit nu. Jag har också varit helt under isen. Ta hand om dig!

MariaHbg

Anonym sa...

Vi är nog rätt många som dras med olika förkylningar och influensaliknande skräp för tillfället. Låg själv däckad för en vecka sedan och nu har jag lyckats få något annat kli i halsen också.

Krya på dig!

Anonym sa...

Hej Stina!

Se till att bli frisk nu för det börjar komma en härlig tid de närmaste månaderna.
Måste bara berätta att jag varit på en vasaloppsspinning, 4 tim och 15 min, från kl 8 till 12,15 och det var SKITKUL. Höll min snittpuls på ca 75 % av max under de första 3 timmarna och sedan ca 80% den sista timmen och kvarten. En utmaning som heter duga för min del. Spinningen har gett mig sååå mycket i form av kondis och styrka.

Krya på dig, saknar dina inlägg.
//Ove

Anette Kiss sa...

Oj, vad jag känner igen det här. Det är sååååå tråkigt. Hoppas verkligen inte att du drabbats av samma långkörare som jag fick.

Krya på dig och se till att låta kroppen varva upp igen i lagom tempo. Hehe - Det är så lätt att ge andra råd. Vi kan tipsa varandra och sedan vara fullständigt döva för dem och köra på som vanligt utan sunt-förnuft-stämpeln. Jag håller mig ganska bra i skinnet faktiskt. Hur brukar du lyckas med sådant efter sjukdom?

Stina sa...

Tack alla, för alla stöttande kommentarer. Jag hoppas att våren och den nära förestående mallisresan ska ge både kraft och inspiration!

Stina sa...

Anette: hur går det, är du på bättringsvägen nu? Det verkar så på dina inlägg...

Jag brukar vara bra på att ta i som en tok och bli dålig igen, men den här gången har jag varken energi eller nåt. Skittråkigt, men kanske bra ändå. Jag cyklar iofs varje dag till jobbet, men det är ju inte träning. Som sagt, jag längtar efter våren och just nu är det sol ute och lite vårkänsla i luften här i Stockholm!

Stina sa...

Ove: visst är det så! Vasloppsspinning, helt fantastiskt! Och jäkligt bra jobbat! För ett halvårsen hade jag tyckt det var en lagom utmaning, just nu skulle det kännas oöverstigligt. Märkligt hur saker och ting kan svänga. Tack för stöd!

Anette Kiss sa...

Jo, jag är på bättringsvägen, men samtidigt så är det väldigt skumt för det släpper aldrig helt och det spelar ingen roll om jag vilar el cyklar (måttligt). Jag var uppe i pulszon 4 under en längre tid i veckan som gick och det var en otrolig befrielse (och jag överdriver inte så mycket). Tyvärr måste jag nog hålla igen en del i Italien och det kommer att bli svårt, men det är ingen tvekan om att jag ska åka i alla fall.

Förhoppningsvis så är du stark och återställd till påskhelgen, så du kan utnyttja den till massor härlig cykling.