söndag 16 mars 2008

Kort fin söndagscykling med sambo

Idag var det som gjort för cykling. Termometern stod på 13 grader (ok den sitter i solen, så den ljög väl lite då), det var soligt och inte särskilt blåsigt.

Eftersom det var så fint så föreslog jag att sambon Per skulle haka på. Han brukar inte vara så förtjust i att "vintercykla", men idag fick jag inget tvärnej. Efter lite lirkande gick han med på att hänga med om vi tog en kort tur till ett fikaställe, och att jag sen fortsatte på egen hand.

Mina tankar föll dirket på Vinterviken och fiket där. Vi valde att ta mountainbikarna, eftersom Per inte har nån cross, och jag misstänkte att det fortfarande ligger lite för mycket grus för att det ska kännas ok med landsvägscykel. Vi skrudade oss, pumpade däck och kom iväg.

20080316_1477

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I startgroparna...

Väl framme (det tog ca 10 minuter att cykla dit) så tyckte vi båda att vi cyklat lite väl kort sträcka, samtidigt som det var knökfullt på cafét, så vi bestämde oss för att fortsätta längs Mälaren, bort mot Mälarhöjden. Där köpte vi var sin macka på Coop, och fortsatte vår tur.

Det var visserligen lite kyligt, men ändå perfekt cykelväder. Vi kompromissade lite - det blev en lite längre tur för Per, och en kortare och långsammare för mig - men det gjorde inget för det var så trevligt med sällskap.

Vi körde via Fruängen mot Älvsjö. Sen blev det en liten miss som resulterade i en omväg (har de som skyltar cykelvägar nånsin cyklat efter skyltarna själva?). Men det gav bara mer cykling, så det gjorde inte så mycket.

Vid Solberga svängde vi hemmåt och var hemma igen efter ca 90 minuters cykling.

malarhojden-alvsjo

Turen vi körde...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!

Jag tycker att du har en jättefin blogg! Jag skulle vilja skicka ett e-mail till dig, som inte kommer upp på bloggen, har du någon e-mail-adress? (det gäller cykling)
Ingrid

Stina sa...

Hej Ingrid! Tackar! Du kan nå mig på cykel_spinning@fastmail.fm.

Anonym sa...

Tack!

Jag har precis skickat ett långt e-mail till dig!
Ingrid