söndag 23 mars 2008

Hitta cykel-kompisar

Cyklistar är oftast sociala varelser, det har jag skrivit om i tidigare inlägg. Att cykla i grupp är det överlägset roligaste sättet att cykla.

Av Ingrid fick jag en fråga om hur man kommer i kontakt med andra cyklister, och jag började fundera. Jag har själv haft en himla tur när det gäller att lära känna andra som gillar cykling och som tränar. Jag kom nämligen in i cyklingen tack vare en riktig cykeleldsjäl, Lotta Jegestam, som numera är ordförande i Fredrikshofs cykelklubb.

De tips jag fick av henne gäller faktiskt forfarande. Hon tipsade om ett nätverk som heter Bimbo Bikers. Det är en mailinglista där man kan lära känna cykeltjejer, hitta träningskompisar och utbyta träningstips och annat cykelrelaterat. De flesta bor i Stockholm, men numera finns det en hel del tjejer ute i landet. Bimbo bikers är en mail-lista som man anmäler sig till, så får man mail från cykeltokiga tjejer genom listan.

Det mest effektiva sättet att hitta likasinnade är nog att gå med i en cykelklubb och att hänga med på klubbens träningar. Här kommer du att få möjlighet cykla i grupp "på riktigt". Tyvärr vet jag inte riktigt hur det ser ut ute i landet, hur det är med nivån och så. Man vill ju helst kunna hänga med hyggligt om man deltar i en täning. Fredrikshof är ju lite speciellt, för det är så stor klubb, så här finns rum för alla nivåer.

Ett annat sätt att gå med i nätklubben Cykelklubben.se , som cykelmuppen Anette använder flitigt, jag själv inte fullt så mycket. Här kan man, förutom att hitta likasinnande, hitta cykelresor, cykelläger.


2 kommentarer:

Anette Kiss sa...

Så sant, så sant. Du har inte varit inloggad på cykelklubben sedan förra året ju ;-)

Ha det bra på Mallis eller snarare ha det bäst på Mallis.

Stina sa...

Aj, då ;-D. Nu har jag loggat in igen, och ska försöka sköta mig bättre. Tack, Anette!