lördag 8 mars 2008

Dags för ny cykel?

Våren verkar äntligen närma sig. Det märks inte minst i cykelaffären. Jag var förbi Cykelcity för att lämna in min trogne vän på service inför Mallisresan. Efter ca 20 minuters väntan i fullsatt cykelaffär, så fick jag veta att om ca två veckor kan de ta den. Jag borde förstås ha ringt först.

Hur som helst så tror jag att det är många som går och funderar på att skaffa ny cykel, eller uppgradera sig i dessa dagar. Själv gjorde jag det förra våren. Det blev mycket research och det hela resulterade, förutom cykelköp, i att jag skrev ett antal inlägg i ämnet. Jag kan nog faktiskt säga att det var så den här bloggen startade.

Om du går och funderar på att köpa cykel kan jag rekommendera att du läser de här inläggen. Det är rätt skönt att vara påläst innan, för det är många val man kommer att behöva ta ställning till. Först och främst ska man göra ett val av cykeltyp, ska det vara en mtb, hybrid eller racer/landsväg, eller kanske en cross? Ska man köpa begagnat eller nytt? Vilket material och vilka komponenter ska man välja? Hur vet man vilken geometri cykeln ska ha?

Allt detta och nån artiklel till samlade jag under etiketten Skaffa racer. Om du inte har för avsikt att köpa cykel men ändå vill shoppa loss finns det en hel del annat under etiketten Prylar.

Hoppas du kan ha glädje av detta!


Inga kommentarer: