söndag 10 februari 2008

Snabbdistans på crossen

Dagens gråtrista milda väder lämpade sig alldeles utmärkt för en distanstripp på crossen. Jag har fortfarande varken satt på stänkskydd eller dubbdäck, för det har inte behövts. Det behövdes inte idag heller.

Turen gick från Hornstull till Lovön på Ekerö, via Brommaplan och tillbaka igen. Cykelväg och ganska flackt större delen av vägen, men inte helt platt. En sån här mulen söndag är det inte så mycket folk ute, så man kan stå på om man vill.Från början var planen att köra ett lugnt, lite längre distanspass på 2,5 h ca. När jag väl skulle iväg insåg jag att jag inte hade så mycket tid på mig. Jag drog mig till minnes att en tränare sagt att, om man inte kan köra så länge så kan man öka intensiteten i stället. Med det så ändrade jag planen till snabbdistans med fokus på relativt hög puls och rundtramp med hög kadens.

Det föll ut riktigt bra. När jag väl fått upp pulsen, efter uppvärmning på 10 minuter, så lät jag den inte sjunka under 85%. Jag såg till att ligga kring 88-90% större delen av tiden, och snittpulsen blev faktiskt så hög som 86% under de 90 minuter som jag körde snabbdistansen. Det är jag riktigt nöjd med. Totalt fick jag ihop 36 km. Rätt okej det också.

Det fungerade också bra att hålla kadens och rundtram tillsammans med musiken jag lyssnade på. Jag har upptäckt att man får ha lite koll på det där så man inte trillar in i musikrytmen med trampandet, för det blir inte så bra cykelekonomi av det. Men om man tänker på det så brukar det går bra. Musiken ger ju så härlig energi att fortsätta när man är på väg att ge upp!


Inga kommentarer: