måndag 4 februari 2008

Måndagspass - inget strul, bara ös

Med en usel nattsömn i kroppen kom jag till Odenplan för dagens cykelpass. Jag var varken taggad eller ur fas. Rätt nollställd med andra ord. Redan en minut in i passet kom inspirationen dock, och det blev ett riktigt energipass, med tuffa övningar fullt ös och mycket kontakt. Mina deltagare hängde på och svarade både på tuffa körningar och tillrop.

Efter passet kom flera stycken fram och tackade för ett bra pass. De log och strålade, och jag kände att de verkligen haft kul. Det värmde riktigt skönt.

Nyckel till framgång? En var att jag kom iväg i tid från jobbet, och kunde ta en lugn cykeltur genom stand i strålande väder och hade gott om tid att förbereda mig. En annan, att jag hade min kollega Martin med mig, som satt mitt framför mig och både körde som en tok och peppade med ett stort leende, och alla andra härliga deltagare, för den delen. Ytterligare en, tror jag, att inspirationsdagen trots allt gav mer inspiration än jag trodde.

En sak glömde jag säga föresten, instruktörerna (2 st) som körde till live-rockspinningen var grymt bra. Tyvärr hörde man inte riktigt allt de sa, men det gjorde inte jättemycket för deras energi framgick loud and clear. De var supertajta och hade givetvis gudomlig tajming. Inte konstigt man blir inspirerad.


4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej

Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg. Jag har tidigare varit en stammis på SATS spinning men har nu på grund av jobbet slutat på SATS. Däremot har jag gjort slag i saken och köpt en egen spinning cykel och jobbar på därhemma.

Vad jag undrar är om du känner till om det finns några spinning DVD eller motsvarande för oss hemma spinnare?

Mvh C

Anonym sa...

Hej Stina!
Kul att höra att det gick bra trots att det inte kändes så innan passet. Éftersom jag själv haft det väldigt stressigt senaste halvåret är det en befrielse att komma till spinningen och köra av sig stressen och få ny energi.Jag vet inte hur många ggr jag känt mig som du beskrev innan passet men sedan haft så kul under passet att man svävar fram.
Vad jättekul ni verkade ha det på er "liverockspinning"- ett kanoninitiativ.
Ha det bra och kom ihåg att du också måste få känna dig otaggad och ur fas någon gång. Det blir oftast bättre om man inte planerar för allt oförutsett hela tiden.
/Ove

Stina sa...

C: Tack! Jag gör tyvärr inte det. Jag har surfat runt lite och kollat,men inte hittat nåt jag tycker verkar vettigt. Jag ska helt enkelt ta och göra en efterlysning.

Ove: Du har helt rätt! Som vanligt ;-D

Unknown sa...

Hej Stina!

Tack för ditt svar! Däremot var det trist att höra av du har kommit fram till samma slutsatts som jag..

Hittade en kommentar i din blogg för ett tag sen att du (eller någon av dina kollegor) borde göra en sådan inspelning. Jag kan bara (efter att ha varit på ett antal av dina och dina kollegors pass) stämma in i den åsikten :-)

Mvh C