måndag 18 februari 2008

Hässelbytur

Som vanligt kom jag iväg lite väl sent. Fastnade framför datorn, med mina foton.

Jag var ganska sliten i benen efter torsdagens tuffa pass, så det fick bli ett lugnt pass med ett par fartsträckor. Tack vare det milda vädret kan jag fortsätta köra crossen utan dubb. Härligt!

Om man klickar på bilden neden och så blir den större och texten läsbar. Av den framgår att totalt körde jag 34 km, snittade 16 km/h och hade en snittpuls på 140 slag, och var ute i totalt 2 h. Extremt lugnt alltså. Siffrorna ljuger dock lite, för jag stannade och fotograferade i ca 15, och glömde så av klockan. Resultatet kan ses längre ner.

Lite sur blev jag på att man inte fick cykla längs vattnet. Varför diskrimineras cyklister från naturskön miljö på detta sätt?


Smarta Sporttracks ger denna vy. Jag gillar det mer och mer. Krysset i kartan markerar var jag tog bilderna nedan.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stina!
Fina bilder som vanligt på en underbar blogg!
Har skaffat mig en GF 305 och blivit som barn på nytt över den nya "leksaken". Skall köra en "vasaloppsspinning" på drygt 4 tim den 2/3 och undrar om du har nåt tips och råd hur uppladdning kan ske och vad man skall tänka på vid dessa långa pass. F/S har sagt att de kommer att servera blåbärssoppa men sedan vet jag inget mer. Jag kommer även att köra ett 3-timmars den 15/3 men jag antar att förberedelsena bör vara ungefär lika.
Har du även nåt tips över hur jag kan använda min GF305 på bästa sätt vid dessa pass? Jag har ingen kadensmätare än och GPSen har jag ingen nytta av men pulsmätaren funkar utmärkt.
Tack på förhand/ Ove

Stina sa...

Tackar, Ove! Jag ska ta och skriva ihop ett inlägg om förberedelser för långträning, tack för uppslag också! En sak som är säker är att du kommer att behöva mer än blåbärssoppa för 3-4 h pass.

Vad gäller Forerunnern, så är det ju just pulsen du vill hålla koll på. Det är väldigt bra att kunna styra så att man inte ligger över 805% av max de två första timmarna, så håller man garanterat hela passet. Vad jag vet så går det att stänga av satelitsökningen, så att den inte drar så mycket ström.