lördag 16 februari 2008

GPS-data i träningsprogram - SportTracks 2.0

Jag har i tidigare inlägg skrivit om att cykla med GPS, och för- och nackdelar med GPS:en jag använder, jämfört med Polar 725, som jag också använder. Jag har också skrivit hur jag bär mig åt för att få ut GPS-datat på karta, vilket hittills varit lite väl krångligt.

Idag fick jag dock ett anonymt tips om ett träningsprogram som heter SportTracks 2.0, som är gratis (man kan donera pengar om man gillar det). Det här programmet ser faktiskt ut att lösa båda mina problem. Jag får både mera avancerade träningsanalyser och slipper krångel med att trixa med importera och exportera filer hit och dit för att få fram karta. Det enda jag behöver göra är att synka över mitt träningsdata från min Garmin Forerunner 305 (även andra GPS-enheter stöds) till SportTracks, så får jag se allt i ett enda fönster. Hur coolt som helst!

Häftigast av allt är nog att man får ut all information i ett enda fönster, vilket man inte får i Garmins eget program, där man måste välja en kartflik för att se karta, samt att man kan här kan välja Google-maps-format på kartan, eller satelitbild (inringat i nr 1 i bilden nedan) om man vill det.Gränssnittet var lite lurigt, därför har jag pekat ut tre funktioner som jag själv hade svårt att hitta: 1. hur man ställer in karta/satelit. För att se karta väljer du "gata". 3. hur man ställer om så att man får se aktivitetsrapporter, eller träningsanalyser, se bild nedan. 2. knappen man trycker på för att komma tillbaka till ursprungliga sidan från vyn nedan.Än så länge håller jag på att experimentera och testa applikationen, och jag kommer garanterat att återkomma, för det ser lovande ut.

Något som jag (och min anonyme tipsare) gärna skulle vilja göra är att lägga ut egna rutter som man kan cykla efter. Någon som testat och lyckats med detta?


1 kommentar:

Anonym sa...

Välsigt bra guide! Tack!