måndag 28 januari 2008

Söndagstur på egen hand

Igår blev det en tur på 2 timmar ut mot Ekerö. Jag, mitt nöt, kom inte iväg förrän kl. två, så det hann bli mörkt innan jag kom hem. Det innebar dock att jag fick mig en otroligt vacker solnedgång till livs (se bilder nederst). Turen gick från Hornstull till Lullehovsbron på Färingsö och tillbaka igen.

Den här gången - i motsats till förra uteturen - så fick cyklingen dominera. Det blev bara två korta stopp för fotografering. Det blir rätt tuffa inre överläggningar, att ta beslut om huruvida man ska stanna för att fota, eller inte. Särskilt en så här vacker solnedgång. Men som sagt, den här gången var det fokus på cykling.

Typiskt nog vägrade gps:en starta, så det fick bli en helt mätfri tur. Det är väl i och för sig inte fel, men jag har svårt att inte i alla fall försöka sätta nån sorts mått så här i efterhand. Två timmar tog turen. 20 km i timmen tror jag snittet låg på (jag körde inte uberhårt, men inte jättelugnt heller, och det var rejäl motvind på vägen ut och medvind hem - såklart). Ca 4 mil mao. Pulsen låg väl som den brukar på ett snitt kring 85 % i arbetspuls, exklusive uppvärming och nedvärming.

Här känner jag att jag måste hylla crossen igen. Förra året vid den här tiden suktade jag galet mycket efter landsvägscykling. Crossen gör att vintern blir uthärdlig. Man får upp rejäl fart, men behöver inte oroa sig för grus och annat, plus att det är skönt med rejäla däck när det skymmer och sikten blir sämre. Snart måste dock dubbdäcken på, det känner jag på mig...


Inga kommentarer: