tisdag 8 januari 2008

Silly season på gymmet

Krafterna efter den senaste svackan börjar långsamt återkomma. Bara för att upptäcka att det är "silly season" på gymmet. Cykelklasserna är fullbokade och det är kö till samtliga maskiner och redskap i gymmet, ja till och med till stretchrummet.

Vi som jobbar på gym vet att detta fenomen inträffar efter nyår precis exakt vartenda år. I år har det dessutom gått så långt att SATS hemsida kollapsat.
En månad ungefär brukar det vara. Sen är antalet gym- och passbesökare tillbaka på sin vanliga nivå. Kan det ha något att göra med alla nyårslöften som ska infrias, tro? I så fall kan jag bara beklaga alla stackare som köper ett dyrt kort, tränar 4 gånger och sen lägger av! För det krävs mycket mer än fyra gånger för att komma in i det underbara tillstånd som bara regelbunden träning kan ge, det vet vi som tränar regelbundet, eller hur?3 kommentarer:

Jesper Sundewall sa...

Men det kan ju också vara som för vissa (läs mig) att man slutar träna inomhus och ger sig ut och cyklar istället...

Anonym sa...

Japp, det kräver några fler sessioner än fyra. Men förhoppningsvis kan några fastna och bita sig kvar - och det är ju bra det.

Stina sa...

Jesper: njae, det är lite tidigt att för de flesta vanliga dödliga att dra ut och cykla i februari, hehe. Och eftersom de inte tränade i december skulle jag bli förvånad om så var fallet.

Fredrik: man hoppas ju det varje år, och säkert är det nån enstaka som fortsätter efter silly season, som inte tränat innan nyår. Trenden brukar dock vara att de som var på klasserna innan jul är desamma som troget forsätter dyka upp när silly season är förbi.