måndag 28 januari 2008

Måndagspass med headsetstrul igen

Dagens pass började inte så bra. Jag kom sent iväg från jobbet och fick cykla som en tok till Odenplan från Garnisonen. Mjölksyran sprutade. Detta hade dock en positiv sida. När jag väl kom fram hade jag fokuserat om på cykling, och släppt jobbet mentalt.

När jag sent om sidor jag kom in i salen så ville headsetet inte gå igång. Jag testade med batteribyte, skruva upp och alla andra trick. Tiden tickade iväg, och jag startade klassen utan headset. Att köra klass helt utan ljudförstärkning åt rösten är en rätt rejäl utmaning, särskilt om man är skåning i Stockholm, jag lovar. Då får man ta till mycket visuell signalering. Men det går, det gör det.

Det hör till saken att jag igår fick en helt underbar kommentar på ett tidigare inlägg om headsettrubbel från min trogne läsare Ove. Kommentaren gick ut på att inte ta åt sig av teknikstrul personligen när man gör ett bra jobb, att det är okej att inte ha 100% koll emellanåt, och att när det strular, så fokusera på deltagarna. När headsettet moppade sig hade jag den här kommentaren i bakhuvudet, och bestämde mig för att "skitsamma det går bra ändå".

Och se, det gjorde det. Headsetet hoppade igång i ren förskräckeles. Efter det gick klassen som på räls. Själv tyckte jag nog att det var en av de bästa klasser jag kört. Jag fick jättebra kontakt med ganska många deltagare. Timingen var inte alltid perfekt, men den satt hyfsat bra. Och det kändes fullt tillräckligt. Så Ove - tack igen!


Inga kommentarer: