torsdag 24 januari 2008

Minitur med fotografering

Sen november har jag varit involverad i ett stort och ganska krävande projekt. Det har tyvärr inkräktat mer på min cykling än vad jag egentligen tycker är acceptabelt, men sånt är nu livet ibland. Nu börjar projektet dock lida mot sitt slut, och jag bestämde mig därför att ta ledigt idag.

En ledig dag ska självklart ägnas åt cykling, och allra helst utomhus. Morgonvädret visade sig inte från sin bästa sida, men vid middagstid började det se bättre ut. Det såg till och med så bra ut att jag bestämde mig för att ta med mig kameran. Planen var att cykla ca 4 mil ner mot Tyresö.
Nu är det ju inte så lätt som man skulle kunna tro att kombinera fotografi med cykling. Mest lidande blir förstås cyklingen. Jag lyckades ta mig ner till Älta från Söder. Väl där började jag bli frusen och kände mig plötsligt väldigt sliten, kanske pga kylan. Inte för att det var jättekallt idag. Det var alldeles utmärkt cykelväder, om man bara håller igång, vilket jag inte gjorde då, pga fotograferinge. På vägen ner blev det tre, fyra foto stop, så den dryga milen ner dit tog en timme. Jag vände helt enkelt hemmåt, och färden hem tog också ca en timme.

Totalt var jag ute i nästan tre timmar. Effektiv cykeltid var nog 1,5 h. och jag cyklade ca 3o km. Till att börja med så var jag rätt missnöjd med den här träningen. Med att jag blev sliten, att jag inte höll tempo, osv.

Men så tänkte jag efter. Idag kom jag ut och kunde göra det jag gillar mest, att cykla och att fotografera. En helt vanlig vardag. Jag hade tur med vädret, och ljuset var superfint. Kan det egentligen bli bättre? Man kanske inte ska ha så himla stora krav på sig själv och sin träning hela tiden?

Här kommer några bilder från turen:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Får man så där pass fina bilder under cykelturen är det värt det. :)

Stina sa...

Ha ha. Tack! Det kändes så...