lördag 26 januari 2008

Fredagspass, headset och standby

Åtta tappra cyklister hittade till min lunchklass på gärdet idag. Varav en var min trogne kollega som jag brukar släpa med och som tränar för Vasaloppet.

Ändå var det hög stämning och jag tyckte jag fick fin kontakt. Gruppen kämpade och körde riktigt bra. Det känns så mycket bättre, som jag fick stressa från jobbet och kom direkt från både en och två jobbiga situationer. Jag lyckades ändå ladda om och fokusera på passet och det är jag nöjd med.

I måndags var det samma läge, men då gick det inte lika bra. Headsetet fungerade inte som det skulle. Det släppte igenom mitt flås men inte mina ord. Jag ser nästan hellre att det inte fungerar alls för då kan man fokusera på att lösa situationen. Halvt fungerande teknik får mig att tappa fokus och bli nervös. Det gjorde inte saken bättre att jag körde för fullt hus (ödets ironi...). Hoppas nåra kommer tillbaka. Jag fick rätt okej kommentarer efteråt, trots allt.

Idag skulle vi skicka in standby-personer till våra ta. 3-5 personer. Tanken är ju bra, men det är inte jättelätt att hitta. Vi har inga riktiga maillistor, och jag har baskemig annat att göra än att ringa en massa folk på måfå. Mot slutet av eftermiddagen hade jag i alla fall två personer på vart och ett av mina pass. Det får duga så länge.

Själv är jag numera standby till ett nittiominuterspass och hoppas faktiskt få rycka in på det så småningom. Jag har velat köra 90-minutare sen jag började på Sats, men det finns inte så många såna. Bara jag hinner få klart musiken...


4 kommentarer:

Magnus sa...

Hej!

Trevlig blog!

Jag blir nyfiken på vad det är för musik du kör på dina klasser. Jag kör själv på World Class i Gbg och lägger ner många mixmeistertimmar innan passen når in i salen. Det är nästan halva nöjet enligt min mening. Är alla Sats klasser förkoreograferade eller får man köra efter eget bevåg?

Fantastiska bilder måste jag passa på att säga!

Mvh Magnus

Stina sa...

Hej Magnus! Tack för beröm av foto och blogg först och främst!

Jag försöker blanda så mycket som möjligt i mina pass. Viktigast är att musiken har energi. Det blir därför en del rock (millencollin, Ramstein, osv), en del dansmusik (September) och en del elektroniskt (Chemical brothers) gärna med en touch franskt.

För ca ett halvår sen gick Sats ut med att alla klasser skulle förkoreograferas alternativt ha musik som var utvald av Sats. Då sa jag upp mig. Sen tog man tillbaka detta, och fortsatte som tidigare, dvs. fifty fifty egna och Satspass. Jag gick tillbaka och kör nu bara "egna" klasser. Jag håller med dig om att hålla på med musiken är halva nöjet. Framför allt har jag rätt låg toleranströskel för musik som jag inte gillar, och det är inte lätt att få upp energin när man tvingas köra till sån musik...

Anonym sa...

Hej Stina!
Kul att du är igång med bloggandet igen. Jag har saknat läsningen om din träning, spinningpass mm. Har varit på ett tvåtimmarspass igår vilket jag tycker var "tamt" mot de entimmarspass som min favoritledare brukar hålla. Hon skall nu själv lägga upp två och tretimmarspass och jag tror att de blir underbara. Hon har verkligen förmågan att skapa en bra stämning med bra deltagarkontakt (hihi) och bra musikval.
Sedan vill jag att du kan tillåta dig att göra misstag eller om tekniken strular utan att bli nervös inför deltagarna. Om du annars vet att du gör bra pass så försök att inte ta åt dig personligen när det strular. Jag har varit på flera pass när ledaren kommer in med andan i halsen och skyller på allt möjligt för att sedan ha flera skivor som de flåshurtigt växlar mellan med tempotapp som följd. Så länge vi har tekniska grejer så kommer det att krångla ibland. Efter att ha läst dina inlägg i ett halvår så tycker jag att din inställning och engagemang till dina spinningpass är så jättebra att du absolut inte skall känna dig nervös om det inte fungerar perfekt någon gång.
Håller helt med dig att låtarna skall ha energi och vara medryckande. Jag kommer ofta på mig själv med att sjunga med och känna energin flöda för att känna mig betydligt piggare efteråt trots att passet oftast varit stenhårt. Nästa gång jag kommer till Sthlm så skall jag försöka tajma in ett pass med dig.
Sedan måste jag också stämma in i kören för dina fina bilder! Helt underbara trots tråkiga januaridagar.
Spinnvidare!!//Ove

Stina sa...

Hej Ove! Härligt att du håller ut, trots att jag inte riktigt hållit tempo på bloggen!

Du har helt rätt i att det inte får gå ut över gruppen när det strular. Jag försöker så god min jag kan inför deltagarna, och använder bloggen lite för att bearbeta såna här händelser. Man vet ju med sig att man har bra och dåliga dagar och det lär vara bra att analysera lite vad det var som inte funkade, och lära sig av det.

Idag strulade det igen, och då tänkte jag faktiskt på ditt sköna inlägg och gjorde precis så, bet ihop och körde på, löste problemet. Och hade jättekul! Så jag kan bara tacka för peppningen, och buga :-D

Det vore superkul om du fick tillfälle att vara med på ett pass! Stort tack igen!