torsdag 27 december 2007

Spinning när det är som bäst

Jag lät mig motvilligt övertalas att hänga med på spinningpass av min sambo idag. Motivilligt för att jag alltid hellre cyklar ute än inne, och jag hade egentligen planerat ett pass på crossen. Men när motivationen i den skånska snålblåsten började tryta, så fick det bli spinning. Bättre än ingen träning alls, tänkte jag.

Och tur var det. När vi kom till Sats i Malmö så visade det sig vara ett specialpass, med film. På en duk längst fram kunde man passet igenom se en film av vägen man befann sig på. Inte nån fancy alpväg, utan alldeles nära. Vi cyklade från Malmö till Österlen, via bokskogen mm.

Det här lyfte helt klart passet, men det var faktiskt inte det som fick mig att skriva det här inlägget. Nä, det var instruktören, Per, som imponerade mest på mig. Han hade allt som jag gillar hos en instruktör: lugn och säker, med klockren timing i musiken utnyttjade han övergångar för tempo- och övningsbyten, och, framförallt med härlig energi. Energi utan att bli flåshurtig eller gåpåig.

Den musik Per valt var kanske inte musik som jag skulle valt, men den hade energi, och den var varierad, och det duger utmärkt åt mig. Jag menar, killen hade stoppat in en låt som i mina öron lät farligt nära dansband, men den hade energin och då är det okej!

När spinning är så här bra, då kan jag tänka mig mer spinning!


1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland är cykelpass så fantastiska att hela kroppen bara ryser. Jag hade en sådan upplevelse med Per Wester när han instruerade på NIKE Inspiration tour i höstas. Helt fantastiskt..