måndag 3 december 2007

Out of topic: längdskidor pass 2 och 3

Det blev totalt 3 pass i Idre. Inget av dem jättelyckat, det första var det bästa.

Pass 2
På lördagen var vädret riktigt vidrigt. Det blåste halv storm, och snöade. Snön flög in i ögonen som spikar. Jag trodde dock att det skulle vara bättre i skogen.

Killarna drog iväg som en avlöning. I min iver att haka på så drog jag av bandet till staven. Det tog säkert en kvart att få ording på i stormen, så jag var ensam igen. Blä.

När jag väl kom iväg var skidåkningen usel. Spåren var nästan obefintliga; översnöade och sönderkörda. Jag hade visserligen mycket bättre glid efter vallning, men inget vidare fäste, vilket iofs berodde på obefintlig teknik. Snön fortsatte piska in i ögonen, och efter 2 km gav jag upp och tog mig hem. Ingen pallade sig ut på kvällen.

Pass 3
Söndag morgon, och äntligen lite bättre väder. Lite mildare och uppehåll. Vi gav oss ut på sista passet för helgen, fulla av tillförsikt. Nu skulle det bli åka av.

Trodde vi. Det visade sig att det inte fanns ett enda pistat spår. Det fanns ett spår som var förberett, men inte pistat. De uppåkta spår som bildats var mjuka och vingliga och det var tokjobbigt och långsamt att ta sig fram. Man tappade balansen hela tiden. Efter 5 km gav vi upp och styrde kosan tillbaka till Stockholm.

Sammanfattning
Som synes var helgen inte helt lyckad. Längdskidåkning känns inte lika kul längre efter det här. Jag inser att jag blivit bortskämd av finfina spår i Åre, men även i Stockholm. Vi hade förvisso otur med vädret, men det hade faktiskt inte gjort så mycket om det inte varit för att spåren var så dåligt skötta, och väldigt få var öppna.

Det känns trist att man i Idre inte bryr sig mer om folk som kommer dit för att åka på längden. Vi var trots allt ganska många som kommit dit för det ändamålet, och då menar jag inte bara mitt sällskap.

Förhoppningsvis kan det bli lite snö i Stockholm. Spåren i Ursvik har varit jättefina när jag varit där, med det krävs ju lite kallare väder.


Inga kommentarer: