lördag 1 december 2007

Out of topic: längdskidor pass 1

För första passet valde vi en 15 km-bana, om man ska tro banskyltarna. Om man ska tro gps:en så var det 12. Hur som helst tog det lång tid, nästan 90 minuter, och gick mest uppför. Det var i och för sig tur, för jag gillar inte utför med längdskidor. Man får upp rätt bra fart, men de är nästan omöjliga att styra.

Jag har inte använt mina skidor sen förra året igen och de hade inget glid alls. Fick hjälp att fästvalla av mina proffskompisar, så jag hade i alla fall hyggligt fäste. Tekniken hade jag nästan glömt bort, men det kom hyggligt tillbaka efter en halvtimme.

Banan var som sagt ganska flack, med mest uppförsbackar, kändes det som. Det var en riktigt bra nybörjarbana, även om föret tyvärr inte var det bästa.

Drygt halvägs kände jag mig ordengligt utmattad både i armar och ben. Uppenbarligen använder man helt andra muskelgrupper i skidåkning än när man cyklar.

Trots att de sista kilometrarna var i slitigaste laget, så återhämtade jag mig väldigt snabbt. Jag valde dock att bara köra ett pass, för att inte dra på mig alltförmycket träningsverk. Den brukar man ju känna av först dagen efter.

Efter middagen igårkväll drog vi till "vallaboden" för att valla skidorna. Det är en omständig procedur, som omfattade borttagning av valla från fästytan, smälta parafin på glidytorna i 3 omgångar, sickla av (skrapa bort) och borsta blankt. Tror vi spenderade nästan 1 och en halv timme i boden. Fattas bara att det blir bättre före på nästa pass!


Inga kommentarer: