onsdag 21 november 2007

Söndagsdistans Saltsjöbaden igen

I söndags var det åter dags för Saltsjöbadsrundan, i stort sett samma runda som för en månad sen, med några smärre skillnader. Vi körde via Älta och Ersta ner till Saltsjöbaden och Älgö, och på tillbaka vägen körde vi på andra sidan Järlasjön. Självklart tog vi en tur upp för Observatoriebacken.

Den största skillnaden mot förra passet var att fikapausen förlades till Södermalm, efter 3 timmars cykling, i stället för mitt i, som förra gången.

För min egen inbillar jag mig att formen förbättrats en del sen förra Saltsjöbadspasset. Jag var inte alls lika utmattad efter passet som jag var efter det passet. Att fika efter passet, i stället för mitt i kändes helt okej. Det verkar helt enkelt gå åt rätt håll.

Turen (klicka på kartan för att förstora den):Tid: 3 h 13 minuter
Distans: 56,65 km

Utvärdering av klädsel
Underligt nog var det 5 grader även denna gång. På överkroppen hade jag därför samma som sist, dvs. undertröja, kortärmad cykeltröja och lättfodrad långärmad tröja eftersom det funkade så bra. På benen hade jag Craftbyxorna, med cykelbyxor och enkla benvärmare under. Funkade också bra. På fötterna steps (nylonstrumpor) innerst, ett par tunna yllestrumpor och ett par raggsockar vinterkängorna. Utan på det de tjocka neoprenskydden. Eftersom det inte var jättekallt klarade sig fötterna riktigt bra den här gången.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbart härlig blogg med mycket cykelinspiration! Hit lär jag komma tillbaka många gånger. :)

Ha det gott!

Stina sa...

Tack, Fredrik! Kul att höra, för det är inte lätt att hålla motivationen uppe nu på vintern :-)