söndag 4 november 2007

Sadelfröjd!

Nu är sadeln rejält testad. Efter 3 h cykling och 6 mil, allt utan några längre pauser (än max 5 minuter), så kan jag officiellt säga att det är den bästa sadel jag testat. Det känns verkligen att man belastar sittknölarna helt rätt, och därmed avlastar känsligare delar. Min bak har nog aldrig mått så bra. Rekommenderas!


2 kommentarer:

Anette Kiss sa...

Grattis till ett bra val Stina.

Jag har själv funderat på ny sadel ett bra tag nu. Jag har en SI Lady sport gel flow och förutom att den ser klumpig ut och inte är någon lättviktare, är det värre att den är alldeles för bred, vilket resulterar i att jag alldeles för ofta hamnar för långt fram på sadeln. De damsadlar jag har sett på marknaden är inget som jag skulle rekomendera till en riktigt biten cyklist.

Jag har faktiskt funderat på Specialized Toupe, men SI SLR Kit Carbonio är så snygg (och lätt).

Jag har själv ingen aning om vilken sittbredd jag ska ha, så det är suveränt om man kan få göra det hos sin cykelhandlare (oavsett vilket märke man köper).

Sittkomforten är en mycket viktig del av cyklingen, speciellt med tanke på att det ganska ofta blir långa pass för min del.

Ha det gott och lycka till med crossen (som för övrigt jag ocskå börjar bli sugen på).

Stina sa...

Jag är sååå nöjd, verkligen. Ladyn är, som du säger både ful, klumpig och (anser jag) obekväm.

Än så länge verkar det konstigt nog bara vara Specialized som kör med måttagning och olika bredder av samma modeller. Helt otroligt. De har dock ett stort utbud, och dessutom några sadlar som har specifik tjejgeometri. Just när det gäller sadlar tror jag att det måste till... Jag kommer att köpa en till racern också, men mer racig och lättare. Och smalare, eftersom jag sitter mer framlutad på den.

Ha det gott själv!