fredag 16 november 2007

Dubbdäck på

Efter flera dagars lätt snöande och minusgrader så bestämde jag mig i morse för det var dags att lägga på dubbdäcken på min pendlings & vintercykel.

Byta däck är inte det jag tycker bäst om med cykling. Mellan gångerna hinner man glömma tricksen som gör det lite lättare. Slicksen ville inte alls av, utan kärvade ordentligt. Men när de väl var av, så gick det dock förvånansvärt lätt att lägga på dubbdäcken.

Att cykla med dubbdäck är ju inte direkt nån jättefröjd. Det är tungt och kärvt och låter en hel del.

Av dessa båda anledningar brukar jag vänta så länge jag vågar med att lägga på dubbdäcken. Allt som oftast kommer det ju en köldknäpp, och sen är det barmark fram till mitten av januari. Så långt törs man ju aldrig vänta...

Idag kände jag dock att jag var trött på att köra tokförsiktigt och spana efter isfläckar. Därför kändest det lite bittert att på lunchen konstatera att temperaturen stigit till upp mot 4 plusgrader. Detta trots att jag inte är nån vinterfantast och inte heller jätteförtjust i kyla. När jag nu kollar väderprognosen, så ser det faktiskt ut som blidvädret ska hålla i sig ytterligare några dagar - säkert ända fram till januari. Jag borde förstås kollat prognosen innan däckbytet. Precis som förra året... Men nu är de på, dubbdäcken, och de stannar på vintern ut.


Inga kommentarer: