söndag 14 oktober 2007

Crossinspirerad träningstur

Egentligen hade jag tänkt köra en lugn distansträning idag. Jag hade hoppats att det skulle gå att ta ut racern, kanske för sista gången den här säsongen. Vädret i förmiddags (grått och regntungt) uppmanade dock inte direkt till landsvägskörning. Det fick bli mountainbike i stället.

När jag väl kommit ut på min mountainbike började jag fundera på om jag inte skulle köra lite crossinspirerad cykling. Förra söndagens härliga crossäventyr hägrade. Jag har också mer och mer börjat överväga att köra Cyklocrossen den 3 november, så cyclocrossinspirerat fick det bli.

Jag började som vanligt med att köra mot Hästhagen, via Stadsgårdsleden och Sickla. Strax innan Saltsjö-Duvnäs, på Kranglans väg, tog jag upp på min vanliga branta skogsstig. Jag började se mig om efter banor som skulle passa för cross-körning, och hittade en som verkade okej efter ett par kilometer.

Jag testade min bana två varv och den var inte alls pjåkig. Den är ca 2 km lång, med en ordentlig stigning, en skogsstig som går upp och ner rejält. Ett par hinder, och den är perfekt. Hoppas jag kan få med mig nån crosskompis dit snart.

När bantestet var klart började jag öva på att hoppa av och på cykeln. Efter ett par misslyckade försök kom jag på en tekniken. Man springer bredvid cykeln och hoppar upp gränsle bakom cykeln (hrm, svårt att beskriva i ord...) och landar på sadeln, och sen bär det av igen. Jag sätter alltså inte i foten och svingar mig upp. Eftersom jag kände mig oerhört stolt när jag väl lyckats så blev det ganska många såna övningar. I morgon kommer jag antagligen att ha träningsverk.

På vägen hem tog jag en backe i språng med cykel på ryggen, och sen var det lugnt tempo resten av sträckan.

Väl hemma var jag tvungen att visa min sambo mitt nya trick. Han blev nog lite impad faktiskt.

Här kommer karta och fakta:


Total sträcka: 31,85 km
Cykel: MTB
Tid i 16 km/h: 2 h


Inga kommentarer: