måndag 3 september 2007

Suverän service, Polar

Jag har länge tränat med en Polar 725. Den är pulsmätare som tillsammans med hastighets- och kadenssenor blir en mycket kraftfull cykeldator. Tyvärr har jag haft lite småproblem med den. Trots att alla säger att Polar har väldigt bra service, så har jag inte blivit färdig att lämna in den.

Polarklockan tävlar ju i gunst med min Garmin Forerunner 305 som även den mäter hastighet, och som dessutom ger mig träningsturen på karta. Forerunnern har dock inte kadens. Det kan man köpa till, men eftersom jag redan har en moj med kadens, så känns det lite onödigt. Polars träningsprogram, dvs. det program man använder för att analysera träningar på datorn, är betydligt skarpare än Garmins. Eftersom jag inte kan bestämma vilken jag gillar mest, så fortsätter jag använda båda.

I förra veckan lämnade jag äntligen in Polarklockan på service. Döm om min förvåning när den damp ner i brevlådan två dagar senare. Då var pulsbälte och kadenssensor utbytt. Allt gick på garanti, trots att klockan är 2 år gammal. Det kallar jag service!
Hoppas Polar snart hoppar på GPS-tåget. De får också gärna snegla lite på Suuntos träningsguider, som är enkla och intuitiva. Inte för jag egentligen behöver fler prylar...


Inga kommentarer: