onsdag 19 september 2007

Snabb kvällstur

Nu börjar kvällarna bli mörka. Jag är inte jätteförtjust i att cykla med landsvägscykel i mörker så rundorna får bli ganska korta. I kväll körde jag en kortis söder om stan. Turen gick från Garnisonen via Hammarby sjöstad, Globen, Farsta och Älvsjö till Hornstull.

Större delen av turen körde jag på cykelbanor. Det var därför svårt att hålla tempo. Nån stans i Farstatrakten började det dessutom bli riktigt mörkt. Det jag tycker är lite otäckt med mörker och landsvägscykel är att man inte ser körbarnan lika bra, och man är ju lite rädd om hjulen. Hur som helst var turen bättre än ingen cykling alls.Information om turen
Total sträcka: 3 mil
Cykel: LVG - mest cykelbana
Tid i lugnt tempo: 1 h 30 min


2 kommentarer:

Anonym sa...

okej! tack för svaret! det var iungefär som jag väntat mig! ;) eftersom det alltid är svårt att säga nåt exakt med träning! Jag har precis börjat cykla, och cyklar 21.5 km på 55 minuter, det är en relativt backig vända, och ville mest få en uppfattning om det är "en bra tid" eller om jag cyklar som en snigel!?!? ;)

Stina sa...

Emelie: det du kan kika på är kilometerfarten. På landsvägscykel ligger jag oftast på runt 25 km/h när jag kör ensam, kanske lite snabbare om det är inte blåser, och är så mycket backar. Särskilt om rundan "bara" är på en timme, då försöker jag bränna på ordentligt och kan ligga på 27-28 km/h. Mät km tiden på själva passet och ta bort uppvärmning och nervarvning så får du ett hum om hur snabb du är. Ett annat tips är att göra "testvarv" av en särskild runda (ex uppvärmning och nervarvning), och jämföra datat över tid. Då ser du att du utvecklas.

När man kör i grupp kan man hålla högre farter, eftersom man hjälper varandra att dra.

Om du kör hybrid eller mtb så kommer kilometerfarten att vara några km lägre.