söndag 9 september 2007

Motivation

I förmiddags skulle jag ut och cykla. Det blev ju inget igår, och jag tänkte inte låta regnet hindra mig en heldag till. Jag var mest sugen på landsväg, men insåg att mountainbiken skulle lämpa sig bättre. När jag väl kom iväg småduggade det, och jag började fundera på vad som motiverar mig att cykla, trots kyla och väta.

Först och främst så är det nog vetskapen om att det går att klä sig så att man inte lider av regnet, dvs så att man inte fryser eller får andra obehag. Mer om det i ett annat inlägg.

Den andra viktiga ingrediensen är musik. Såna här dagar, när det duggar, blåser och är grått, så är det musiken som bär mig och ger mig energi. Just idag lyssnade jag på en blandning som jag och min sambo satte ihop inför sommarens resa genom att blanda våra olika musikbibliotek. Vi har ganska olika smak, så blandningen innehåller The Fratellis, Safri Duo, Foo Fighters, Madonna, Millencollin, Pussycat Dolls, Aznavour och mycket annat. Det låtarna har gemensamt är att de ger energi och träningsglädje.

Den tredje och sista motivationsfaktorn är belöningen, eller snarare belöningarna. Jag vet att jag kommer att må bra av att ha varit ute i skogen och andats frisk luft, oavsett om det regnar eller ej. Ofta känner jag mig snudd på euforisk, och idag var inget undantag. Att vara i skogen och njuta av det vackra landskapet är också en belöning. Bilderna i det här inlägget är från idag. Kanske inte världens bästa kvallitet, men ger ändå ett hum om var jag menar, hoppas jag.2 kommentarer:

Anette Kiss sa...

Sist men inte minst... Vilka helt underbara bilder! Jag ska prova på MTB för första gången någon gång efter Italien (jag vill ju inte riskera några skador). Tänk om jag kunde få cykla i de omgivningarna. Jag kommer väl iofs att ha fullt upp med att hålla reda på mig själv och cykeln, men det finns alltid tid att stanna och andas lite, ta en chokladbit och beundra utsikten. Det ska bli kul (räknar jag med).

Stina sa...

Tack! Nackareservatet, där de här bilderna är tagna ligger 15 min cykling från city i Stockholm. Det är verkligen ett privilegium att ha så nära till naturen, trots att man bor i en storstad. När jag är i Skåne brukar jag ta mig till Genarp och cykla (se inlägg taggat turtips /gps), det är minst lika bra mtb-cykling där, nästan bättre. MTB har sin charm, det har det verkligen. Tyvärr har jag inte tid att köra tillräckligt mycket för att få till tekniken, eftersom jag hittills prioriterat landsväg. Önskar att tiden räckte till mer cykling!