söndag 23 september 2007

Bästa Roslagshösten hittills!

Vi var tio, elva cyklister som körde belgisk kedja i 9 mil och snittade 27 km i h, inklusive 2 depåstopp. För mig som inte klubbtränat eller kört något annat lopp i år, så är det här stort, jättestort. Fortfarande några timmar efter mål sitter euforin i.

Jag kom lite sent till Vikskolan i Upplandsväsby, som vanligt. Hann precis hämta ut min startlapp innan utsatt tid. Jag var dock inte sist, så det var nog egentligen ingen fara.

Sen började jag kolla efter kända ansikten. Jag visste att Lotta S, som skulle köra den masterklunga som jag ville åka med (25-27 km h) var sjuk, så jag kände mig lite bortkommen. Så såg jag Fiona och Håkan. De undrade om jag ville köra med dem, och självklart svarade jag ja. Ensam var liksom inget alternativ. Efter det gick det väldigt snabbt. Plötsligt hade jag ett helt gäng kända ansikten omkring mig. Det visade sig att jag missat samlingen och att det varit en trots allt. Perre, AC och Lisette skulle köra master i "min" fart, och bjöd in oss tre att delta. Det kändes kanon att ha hittat cykelkompisar, men jag funderade lite på om jag skulle grejja fart mm.

9.50 gick starten. Strax innan start hade Perre förklarat att vi skulle köra belgisk kedja, dvs. i två led byta av varandra hela tiden utan att stanna upp i täten för att dra. Jag har kört belgisk kedja förut, utan större framgång, och vet att det är ganska krävande eftersom det lätt blir ryckigt, så min oro minskades inte direkt.

Mycket riktigt var det ganska ryckigt i början. Men ganska snabbt infanns sig flytet, och klungan flöt fram som värsta maskinen. Visst blev det oro då och då, men större delen av tiden flöt det hur bra som helst. Inte ryckigt och väldigt tajt.

Att det flöt så bra får vi nog tacka våra duktiga ledare för. Perre höll koll på oss hela tiden, vaktade klungan för folk som ville haka på (när det kommer in nya i en klunga blir det gärna oroligt igen, och det vill man inte), kom med tips och råd. Bäst av allt var att Perre kom med tipsen och påpekandena diskret till var och en och inte skrek ut dem över hela klungan. Man känner sig ju gärna utpekad då, och det är inte kul för nån.

I övrigt kommer jag inte ihåg så mycket från cyklingen. Sättet att köra innebär total koncentration, och man mäktar inte med så mycket mer än sig själv och sin cykel. Det som fastnat var det extremt trevliga sällskapet, sammanhållningen trots att de flesta av oss träffades för första gången idag. Det här är cykling när den är som bäst!

Som kul avslutning fick jag äntligen träffa cykelmuppen Jesper på riktigt. Han var precis så trevlig som jag förväntat mig. Lustigt nog kändes det inte alls som det var första gången vi sågs, och det är säkert inte sista heller.

Här kommer karta och data:

Total sträcka: 88,78 km
Cykel: LVG
Tid i 27 km / h (ink stopp): 3 h 21 minuter

Vill du ha gpx-filen är det bara att posta en kommentar, så ser jag till att du får den på ett eller annat sätt!