söndag 26 augusti 2007

Heja Campa!

Jag måste få slå ett slag för Campagnolo, för jag är så himla nöjd med den utrustning jag har på min nya San Leo. Den grupp jag kör med heter Chorus (läs om komponentgrupper i tidigare inlägg), och är en grupp som främst är tänkt för elitmotionärer. Nu tror jag inte att jag egentligen platsar där, åtminstone inte i år. Men. Som jag sagt tidigare, så blir det roligare ju bättre grejjer man har. Till en viss gräns, förstås.

Det jag gillar med Campagnolo Chorus är först och främst att det alltid funkar att växla och det har det gjort sen dag 1. Med min gamla Shimano Ultegra-utrustning råkade jag ut för att kedjan hoppade av titt som tätt när jag växlade, särskilt precis i foten av en backe. Detta trots ett flertal justeringar hos cykelreparatör. Om det inte varit för att min sambo jämt råkar ut för samma sak, med samma grup hade jag avskrivit det som oskicklighet, men nu börjar jag se ett samband.

Det andra stora plusset är att man kan trycka i ett antal växlar i stöten. Eller dra av. När man väl vant sig vid den funktionaliteten så vill man aldrig byta bort den, jag lovar. Det är extremt användbart i spurter, men även i backar.

Jag har också lärt mig älska ljudet. Campagnoloväxlar är nämligen betydligt mer högljudda än Shimano. När man slutar cykla låter det tick tick tick tick - härligt! Och det finns en jätte fördel med detta: Av uppenbara skäl , så totalvägrar jag sätta ringklocka på min älskling. Med Campa är det inget problem. Man bara slutar att trampa, så hörs det lång väg att man kommer.


Inga kommentarer: