lördag 1 september 2007

De rätta glajjorna

För att muntra upp mig inför höstsäsongen bestämde jag mig för att det skulle bli ett par nya ljusa Rudy Project-glasögon. Jag köpte ett par mörka för ett tag sen, som jag är väldigt nöjd med, ett par Rydon. Förvisso skulle det räcka med att köpa nya ljusa glas till dessa, men bekväm som jag är, så vill jag inte hålla på att byta glas hela tiden.

Efter lite letande så hittade jag de perfekta. Jag ville ha samma modell, Rydon, men ny färg på bågen. Glasen skulle vara så ljusa som möjligt, men gärna med en aning solskydd. Därför föll valet helt naturligt på silverbåge med smokeglas. Bågen kompletterades med ett vitt glas med lätt toning (sk. laser clear deg).

Efter att ha testat de nya glasögonen kan jag inget annat än att ge dem toppbetyg. Glasen är perfekta i varierande ljus; de funkar när det är molnigt och de funkar när solen letar sig fram mellan molen.

Rudy Project-glasen är mycket, mycket bra. De är skarpa och drar inte åt sig smuts. Jag behövde inte göra rent dem en enda gång under 2,5 h cykling, och jag är mycket pedantisk med glasögon.

Eftersom man själv kan vrida till bågarna så är det ganska lätt att få till perfekt passform. De väger nästan ingenting och det känns knappt att man har dem på sig. Bågen är, om jag förstår rätt, tillverkad i kolfiber, titan och aluminium (inte plast), och den andas kvallitet.

Den fina passformen gör att glasögonen definitivt inte glider ner på näsan när man svettas. Sikten störs inte bågen, eftersom denna är så diskret, den går ju inte runt om glasen, utan bar ovanför.

Det här är ett par i mitt tycke mycket prisvärda glasögon, med tanke på hur bra glasen är. Priset på båge med ett glas ligger på strax över 700 kr. Extraglasen kostade 375. Det kan låta dyrt, men jag har tidigare kört med glasögon i 2-400 kr-klassen och skillanden är enorm. Rekommenderas!
Betyg: 10 av 10


3 kommentarer:

Grisnäs News sa...

Hej Stina
Jag gillar din blogg!!
Mycket innehållsrik och rolig att läsa.
Kan du berätta var du köpte dina fräsiga Rudy Project-glasögon och exakt vilken modell och vilka glas du köpt. Jag har kollat in deras site och det finns så många...
//Mats

Grisnäs News sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stina sa...

Hej Mats och supertack! Jag handlade på CykelCity (www.cykelcity.se), och modellen heter Rydon (inte Rydon II och inte Rydon girl, för de är inte lika snygga). Jag har både chrom och silver. De senare är de på bilden, med vita glas som är perfekt på vintern. Lycka till!