fredag 20 juli 2007

Träningsrunda Söder om Söder, nära Stockholm

Hornstull – Axelsberg – Skärholmen – Kungens kurva - Ryttarhalsvägen – Huddingevägen – Östberga – Skanstull - Hammarby – Garnisonen

Det här är en tur som jag ibland kör när jag vill ta en ganska kort men snabb tur och inte har tid att ta mig längre bort från stan, t.ex. om jag vill ta en morgontur innan jobbet. Till större delen kör man på cykelbanor, men vanligtvis är man ganska ensam, och det är få stopp pga korsningar mm. Man kan därför hålla bra tempo större delen av turen.

Den första biten, från foten av Västerbron på Söder ner till Skärholmen / Kungenskurva är faktiskt ganska backig och kul att köra. Det är bra skyltat mot Skärholmen, men det kan ändå kan det vara lite knölig att hitta.

Från Kungens kurva går det en cykelväg genom skogen längs Ryttarhalsvägen som är mycket trevlig. På morgonen kan skogen nästan kännas trolsk. Från Huddinge följer man väg 226 tillbaka in mot stan på cykelvägarna. Även här är det hyggligt skyltat, och det går att hålla hygglig fart.

Jag brukar välja att köra runt Söder, genom Hammarby sjöstad via Danvikstull och Stadsgården, i stället för att köra Götgatan. Detta eftersom man kan cykla hela vägen och inte behöver kryssa fram bland rödljus och annat.
Inga kommentarer: