måndag 16 juli 2007

Trelleborgstur

Idag var det äntligen dags för en tur med landsvägscykeln. Det var alldeles för länge sen. Jobb, förskylning och brist på inspiration (dvs. plan) har kommit i vägen. Eftersom jag befinner mig i Skåne blev det en tur på den skånska slätten, på härliga slingrande skånska småvägar. På 2,5 h och 6 mil såg jag kanske totalt 10 bilar.


Vädret visade sig från sin allra bästa sida, vilket man inte blivit bortskämd med i år. När jag tänker efter så är det nog faktiskt den allra första turen för året i riktig sommarvärme. Jag missade förstås att ta med mig tillräckligt med vätska.

Turen gick från Trelleborg, via diverse småvägar förbi Vellinge. Strax innan Oxie söder om Malmö vände jag mot Svedala. Några km innan Svedala vände jag söderut mot Klörup och tog mig´tillbaka mot Trelleborg. Totalt 61,78 km.

Till sist en liten varning. De gula skyltar med cyklar på (se bild) som man kan stöta på i Skåne betyder inte nödvändigtvis "snabb, bra genväg på okej väg", som jag dumt nog tolkade dem. I stället kan de mycket väl betyda "lång omväg på pissig grusväg". Det är väl okej om man kör mtb, och är ute efter att köra så långt som möljligt, men när man har slut på vätska, kör lvg-cykel och vill hem så fort som möljigt, så kan man inte låta bli att fundera på vad det var för dumskalle som kom på att sätta upp de där skyltarna.


3 kommentarer:

Helena sa...

hej
hamnade på din blogg av en slump och va roligt att hitta en tjej som bloggar om landsvägscykel! Har under våren upptäckt hur fantasiskt roligt det är cykla! Mycket matnyttigt på din blogg, hit kommer jag garanterat att återvända regelbundet.
ha det så bra!

Anonym sa...

Hej Stina!
Gillar din blogg skarpt! Har precis blivit cykelfrälst och har en sprillans ny racer som jag är väldigt förtjust i. Har du något bra tips på inköpsställe för cykelkläder för tjejer? Utbudet i cykelaffärerna är ju inte enormt direkt (i alla fall inte i Göteborg där jag håller till).

Stina sa...

Hej tjejer! Tack för de vänliga orden! Det värmer och motiverar!

Min favvo-handlare är Cykelcity, som ju finns i Göteborg och Lund. De har ju även en nätplats. Kolla även in http://www.cyclecomponents.com/ och http://www.cycloteket.se eller http://www.jarlacykel.se. Man vill ju iofs gärna känna och klämma, och då blir det kanske till att besöka Stockholm, där jag misstänker att utbudet är lite större, om än inte fantastiskt.

Jag föresten har precis kommit tillbaka från två veckor i Frankrike. Där är utbudet på tjejgrejjor härligt mycket större. Om cykling i Pyrenéerna och Tour de France kommer det förstås att komma en del alldeles snart...