måndag 9 juli 2007

Le Tour de Vardagsrum

Ingen cykelintresserad har väl lyckats missa att Tour de France startade i lördags. Jag har lyckats matcha starten med en dunderförkylning. Fördelen är att jag kan sitta (eller snarare ligga och snörvla) framför tv:n och kolla HELA loppet. Jag är för sjuk för att både jobba och ge mig ut och cykla, så jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag sitter här.

Det är nåt speciellt med Touren. Varför skulle man annars vilja sitta klistrad framför tv:n så många timmar i sträck? I sanningens namn så händer det ju inte så där jättemycket. Det kan vara kombinationen av att lyssna på Roberto Vacchis och Anders Adamsons initierade kommentarer och det faktum att man kollar på världens bästa cyklister som ska i princip ska köra 20 mil om dan i 20 dagar som gör det så speciellt. Det är nästan obegriplig uthållighet , snabbhet och styrka, det är strategi, det är vackert och inspirerande. Jag vill kasta mig på cykeln och ge mig ut och köra själv, men här kommer den stora nackdelen med att vara sjuk, det blir ingen cykling för mig än på ett par dar.

Om nån vecka så hoppas jag dock att jag är på plats själv och både får heja på och för att cykla själv :-D


Inga kommentarer: