måndag 9 juli 2007

Grattis fantastiskt duktiga Hofvet-tjejer!

Jag skulle verkligen vilja gratulera Hofvet-tjejerna till alla framgångar i år, särskilt de under nyligen avslutade veteran-SM! Riktigt bra kämpat, tjejer! Jag vet ju att det ligger mycket hård och disciplinerad träning bakom.

Förra året hade jag förmånen att träna med de här duktiga tjejerna. Jag tror att en hel del av oss kom igång tack vara Hovets satsning på tjejer. Den satsningen får vi nog tacka ordförande Lotta Jegestam för (som jag föresten håller personligt ansvarig för mitt nyväckta cykelintresse - tack för det, Lotta!). Riktigt kul att se att satsningen slår så väl ut.

I satsningen ingick en nybörjarkurs för tjejer i landsvägscykling i grupp. Vi fick lära oss både teori (vad man äter, lite mek, träningsupplägg mm) och praktik och det hela avslutades med att vi tillsammans körde ett motionslopp.

Året efter gick fortsättningskursen, där vi fick en föreläsningsserie samt ett miniträningsläger med duktige tränaren Thomas Ericsson. Det hela avslutades med att vi körde ett antal riktiga tävlingar. Hur kul som helst, men jag hade nog aldrig själv vågat om det inte varit för den här introduktionen. Så tror jag det är för många tjejer i den här grabbiga sporten. Inte för att vi inte känner oss välkomna, för det gör vi verkligen när vi väl kommer ut. Utan snarare för att det känns som man sinkar gruppen när majoriteten är starkare, osv.

I år har jag tyvärr inte kunnat vara med, men jag längtar jättmycket till nästa säsong jag kan komma igång igen!

Testa du också, du kommer inte att ångra dig!


Inga kommentarer: