lördag 23 juni 2007

Ny älskling, äntligen

Juni har varit en tung månad. Mycket jobb, lite cykel, vilket också spillt över på bloggandet: lite cykel, lite blogg. Lusten och glädjen har inte heller riktigt velat infinna sig. Det blir väl så när man är trött och sliten.

Hursom. I tisdags hände det äntligen. Jag fick komma och hämta min nya mountainbike. Jag fick ju min förra kompis stulen i mars, som jag skrev om, och det har dröjt ända tills nu att få ersatt denna. Men den som väntar på nåt gott...

Eftersom jag firar midsommar i Skåne, så kollade jag upp om det fanns bra mountainbikeåkning i närheten på http://happymtb.org/forum/turtips/ (rekommenderas!). Det blev Genarp och Romelåsen.

Det här området har fått väldigt bra omdömen på Happymtb, och det är verkligen befogat. Varierad cykling både uppför (rejält, faktiskt!) och nerför, och precis lagom tekniskt för min smak: en hel del rötter och sten, men samtidigt möjlighet att köra snabbt. Underlaget var lite annorlunda jämfört med t.ex. Nackareservatet (rullsten och sand), vilket var kul. Dessutom kunde man köra på, och strunta i att orientera sig, för det var på nåt märkligt sätt otroligt lätt att orientera sig. En av de bättre mtbslingorna jag testat, faktiskt.

Och bäst av allt: den nya sötnosen visade sig vara en minst sagt värdig arvtagare efter den som blev stulen. Jag får erkänna att jag varit lite orolig, för jag var så grymt nöjd med den gamla. Det kändes därför självklart att det skulle bli en ny Orbea, men någon exakt motsvarighet fanns inte. Att den nya har skivbromsar i stället för v-bromsar gör föresten inte att det känns sämre.

Både cyklingen och cykeln sammantaget gav den välbehövliga cykelkick som jag behövde! Jag hade nästa glömt hur buskul det är att cykla i skogen och cykla mountainbike. I början var jag lite skraj, men rätt snabbt komm jag in i det och kunde trycka på. Jisses vad självförtroendet stiger när man flyger över rötter och stenar som man först valt att stiga av för!

Helt klart är det dessutom så att omväxling förnöjer!


Inga kommentarer: