måndag 25 juni 2007

Mountainbikeåkning på Romeleåsen

Som jag tidigare skrivit, så upptäckte jag bra mountainbikeåkning i närheten av Genarp, på Romeleåsen, i Häckeberga naturreservat. Kartan som jag bifogar är kanske mest användbar för att få ett hum om var i Skåne vi befinner oss, och filen duger inte så mycket mer till heller, mer än för att laddas upp på .

Det här området bjuder, som jag skrev varierad cykling. Det går både uppför (rejält, faktiskt!) och nerför, trots att det är i Skåne. En av stigningarna jag gav mig var faktist betydligt längra och brantare än vad jag är van vid i Stockholmstrakten. Högsta punkten är 175 m över havet.

Cyklingen var precis lagom tekniskt för min smak. Jag gillar när det är ganska knixigt, men inte så mycket att man är rädd att stå på näsan stup i kvarten eller hela tiden får kliva av. Jag vill kunna stå på och få upp farten, men det ska inte vara jämn, slät skogsväg. Med andra ord är det en hel del rötter och sten, men samtidigt möjlighet att köra snabbt. Det var mycket få oöverstigliga hinder, dvs. såna där man får kliva av och bära cykeln.

Underlaget var lite annorlunda jämfört med t.ex. Nackareservatet. T.ex. var det en del rullsten, dvs. halvstora packade stenar, och sand, vilket var kul.

Dessutom kunde man köra på, och strunta i att orientera sig, för det var på nåt märkligt sätt otroligt lätt att orientera sig.

Det här är faktist en av de bättre mtbslingorna jag testat, helt klart.

Tipset hittade jag för övrigt på Happymtb http://happymtb.org/forum/turtips/ från början,
där området har fått väldigt bra omdömen.


Inga kommentarer: