söndag 29 april 2007

Jag saknar min cykel…

Nu är jag tillbaka i Skåne igen, över Valborgshelgen. Den här gången har jag tagif flyget hit, och hade inte möjlighet att ta med cykeln. Vädret är fantastiskt. Blå himmel och glasklart, om än lite kyligt. Blåser gör det förstås, det gör det alltid i Skåne, men inte alls lika mycket som i påskas.

Oj vad det suger i cykeltarmen och kliar i benen. Att låna någon av de ålderstigna, übertunga brukscyklarna här är dock inte ett alternativ. Så desperat blir jag nog aldrig. Nä, det är mitt eget fullblod jag vill ha.

Vid såna här tillfällen kan jag tänka att det vore smidigt om man vore löpare. Då är det bara att stoppa ner skorna, så är man hemma. Men jag har försökt och det funkar inte för mig. Det är inte det att jag inte gillar att springa, för det gör jag. Och det är inget fel på kondisen, men farten får jag inte upp, vilket antagligen beror på att jag hela tiden skadar mig och får vila. Sen är det bara att börja om igen, känns det som. Därför har jag bestämt mig för att hålla mig till cyklingen.

Så nu går jag här och suktar. Suktar efter att sträcka ut på det glest trafikerade slingrande skånska vägnätet. Nästa gång ska jag se till att få cykeln med mig!


Inga kommentarer: