lördag 31 mars 2007

Ny cykel!

Ni vet hur det är. När man väl börjat fundera, så är det kört. "Är det inte dags att byta upp sig..." "Vore det inte najs med kolfiber..." Pryltokig som man är. Inte för det var nåt fel på min gamla Bianchi, egentligen. Och inte behöver jag kolfiber, egentligen. Fast det är klart man hittar nackdelar om man letar. Lite för stor, och lite för brett styre, inte rätt utväxling, osv osv. När min sambo slog till och köpte en alldeles ny, så kunde jag inte hålla mig längre. Det blev en ny.

Innan jag bestämde min gjorde jag ganska omfattande research. Jag läste på och jämförde cyklar på webben, kollade i forum, pratade med handlare osv. I början var jag inne på att köpa en speciell tjejcykel, men jag fick höra att det egentligen inte fanns någon statisktiskt belagd skillnad på tjejer och killar generellt, utan att det vore bättre att få cykeln anpassad efter sina egna mått.

Till sist fastnade jag för en Columbus San Leo kolfiberram hos Cykelcity. Jag fick hjälp av Mario att sätta ihop min alldeles egna drömhoj. Det blev Campagnolo, i stället för Shimano, för att testa nåt nytt. Jag hade plötsligt möjlighet att påverka en massa saker som jag inte fick välja på den gamla cykeln så som kompakt vevparti, lite längre vevarm, smalare styre, lite personliga detaljer.

Lite orolig var jag faktiskt att jag inte skulle märka så stor skillnad. Men jag behövde inte oroa mig. Min nya cykel är fantastisk! När jag vill dra på svarar den direkt, på ett helt annat sätt än den gamla. Och bäst av allt, min kropp mån väldigt mycket bättre både under och efter varje cykelpass. Inga smärtor i axlar och ländrygg längre! Cykelsäsongen 2007 kommer att bli underbar!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stina!

Jag funderar på en likadan ram som du valt till din cykel.Jag är bara
motionär och så gillar jag att cykla långa turer på landsbygden.
Har allt fungerat bra för dig?
Tycker du att Campagnolo är bra?

Stina sa...

Hej Christel! Jag är supernöjd med både min cykel och med Campa.Jag är också motionär, och det här är min andra cykel. Den är fantastiskt mycket bättre än min gamla Bianchi med Ultegra. San Leon är mycket stelare, och svarar därför på ett helt annat sätt på acceleration. När man kör långt är det dessutom väldigt skönt att slippa släpa tung cykel.

Jag har skrivit några rader om vad jag tycker om Campa på http://www.cykel-spinning.se/2007/08/heja-campa.html

Tyvärr kommer nog inte Cykelcity att ha de här ramarna igen förrän i början av nästa år, men säsongen är ju snart slut (blä). Lycka till!

Anonym sa...

Hej Stina!

Nu har jag varit och beställt en likadan cykel som din i Lund.
Jag får den om ca 2 veckor.
Jag kunde knappt fatta det när jag fick känna hur mycket ramen vägde,den känns nästan viktlös.
Jag kikade lite på de där ryggsäckarna med en vätskebehållare i, jag tyckte att det verkade väldigt smart.Har du provat en sådan?

Stina sa...

Hej Christel!
Va glad jag blir för din skull att du får en cykel redan i höst! Speciellt i Skåne där man kan cykla lite längre än här. Själv försökte jag beställa i oktober förra året i Stockholm, men allt var helt slut, och de rekommenderade att jag skulle komma tillbaka i januari, vilket jag gjorde. Det var lååång väntan!

Jag har testat Camelback 2l. Den är otroligt bra, men jag gillar inte riktigt cykla med saker på ryggen, så jag använder den inte så mycket som jag skulle kunna. När det är varmt, och man cyklar långt (dvs. 2 flaskor räcker inte) är den oundgänglig!