söndag 1 april 2007

Min kompis blev stulen

Fredagen den 23/3 fick jag en chock när jag skulle cykla hem på min kära Orbea (mountainbike). Det enda som fanns kvar i cykelstället var ett uppklippt lås. Mitt på ljusa dan, på en ganska befolkad gård i Garnisonen hade den blivit stulen.

Det var den första fina cykeln jag nånsin ägt. Trorts att jag inte visste särskilt mycket om cyklar när jag köpte den för 4 år sen, så gjorde jag ett riktigt fynd när jag köpte den här. Den var helt enkelt tokhärlig att cykla på. Vi hade haft mycket kul ihop, jag och min Orbea. Det har blivit många härliga turer i Hellasområdet. 2004 körde vi XC08. Huvva...

Så här i eftehand ångrar jag bitterat att jag lämnade den ute på gården. Jag kunde ha ställt in den, men det är ju lätt att vara efterklok. Jag trodde faktiskt inte att man kunde vara så fräck att man ställer sig och sågar upp ett motorcykellås mitt på dan utanför en port där folk kommer och går och där det jämt befinner sig rökare.

Förmodligen får jag bara ut en bråkdel av värdet på försäkringen. Jag har börjat kolla runt efter en ny, men hittar inget som verkar motsvara den här i utrustning och vikt. Orbea har den inte längre, i det här utförandet. Dessutom har jag ju nyss köpt ny landsvägscykel och gjort ett stort hål i cykelkassan...

Jag saknar min Orbea djupt, och det finns inte ord för vad jag skulle vilja göra med aset som stal den.Inga kommentarer: